Företaget

Företaget startade ur vår blogg min bygd mitt ansvar som vi driver, där skriver vi om lokala företag, hållbarhet och goda initiativ. Jag, Jonas, är driftschef på ett IT-företag, vilket kräver lojalitet, tillgänglighet, god planering och snabbtänkthet. Min hustru Linnea är byggnadsinspektör i Bergs kommun, vilket kräver en god förmåga att analysera, kommunicera, ta beslut och bemöta alla sorters människor.

Vår strävan är att odla så Ekologiskt och naturligt vi kan, allt helt utan gifter.

Trappnäs Gård är KRAV certifierad på frilandsodlingarna, dock kan vi inte certifiera våra växthus, då vi odlar i grus, då vi vill odla med Aquaphonic i ett helt naturligt slutet system.

Våra produkterna fyller ett stort behov då det finns idag nästan inga grönsaksodlare i Jämtlands län. Vi sökte själva efter närproducerade grönsaker i affären, men hittade inga. Därför startade vi det här företaget för att se till att fler än vi kan äta goda, nyttiga och lokalproducerade grönsaker.

Vi hoppas på att, med din hjälp, snabbt komma igång med odlingen och kunna leverera fräscha grönsaker till våra kunder. Om du vill engagera dig eller stödja oss hör av dig.
Vi vill skapa arbetstillfällen lokalt och samtidigt se till att vi kan äta lokala grönsaker istället för utländska grönsaker som har transporterats långa vägar hit. Vi vill behålla pengarna i länet.
I arbetet med att sätta upp växthusen har vi använt lokala entreprenörer och butiker så långt det har gått eftersom det är en del av vår affärsidé.

Utmärkelser

2015 – Årets nyföretagare i Åre Kommun
2016 – Guldklövern, Centern Åre Kommun.
2016 – Av Ica handlarna i Jämtland blev vi korade till en av fyra leverantörer i mässan Lokala affärer.